Самоходни косачки

GR 1600II

Моделът Кубота GR 1600II е идеалната самоходна косачка за големи дворове на къщи, малки паркове към хотели, спортни центрове и градски градини. С аеродинамичен капак и предни фарове, ергономичен дизайн, моделът е както функционален, така и елегантен. Косилният апарат е с ширина от 107см. и може да коси и висока гъста трева. Контейнерът за трева е с вместимост 370 литра и е необходимо само едно движение за разтоварването му. Като опция може да се поръча заден дефлектор, който се поставя на мястото на контейнера ако не искаме да събираме окосената трева. Моделът има двигател с мощност 13.5к.с., който успешно се конкурира с бензинови двигатели от 20к.с.. Резервоарът побира 18л. гориво, което позволява продължителна работа. Висококачествената HST трансмисия се управлява лесно от един единствен педал и позволява скорост от 10км. в час.

GR_1600II_techinfo


 

Моделът Кубота GR 1600ID е разновидност на модела GR 1600II. Основната разлика е в косилния апарат, който позволява специфично движение на окосената трева между двата косилни ножа във формата на цифрата 8. Това позволява да се сменят леснорежимите на косене без да се сменят ножовете. Това става чрез металния затвор, който отваря и затваря отвора за изхвърляне на трева, като по-този начин превключва на мулчиращ режим. По този начин косачката работи в три режима:

1 Странично изхвърляне на тревата

2 Мулчиране на тревата

GR_1600ID_techinfo


 

Косачката Кубота GR 2120 е с по мощен 3 цилиндров дизелов двигател от 21к.с. Това прави възможно продължителното и използване даже при висока мокра трева и прикачен колектор. В модела GR 2120 са включени две специални подобрения:

1 Технологията Glide Steer която позволява завой които оставят само 100см.кръг от неокосена трева. Това позволява косене близо до дървета, стълбове и други тесни препятствия. Освен това при завой задното вътрешно колело се движи свободно и не наранява тревата.

2 Системата за директно изхвърляне на тревата се различава съществено от стандартните косачки с три ножа и странично изхвърляне. Нашата система коси и директно насочва тревата към вградения колектор. Широчината на косене достига до 1.22 метра но тъй като няма изхвърлящи тръби отстрани косачката може да се движи плътно до дървета и в двете посоки.

Моделът GR 2120S е без колектор за трева и странично изхвърляне.

GR_2120_techinfo


G 23/G 26

Кубота G23/G26 са мощни косачки от професионален клас. Дизеловите двигатели от съответно 23.3 к.с. и 25.5 к.с. са конструирани за продължителна и тежка работа при високи и мокри треви и при наклон. Предният мост е от лят чугун което също допринася за здравината на машината. Вместо с ремъци двата ножа се задвижват от прецизна зъбчата система която позволява ножовете да се препокриват и по този начин да имаме по-качествено косене. Двата модела позволяват скорост на движение от 15.5 и 17 км./ч. Моделите са снабдени с (Cruise Control), който позволява поддържане на постоянна скорост без използване на педала. Двата модела са с колектор за трева съответно 560л. и 640л. вместимост. Колекторите са снабдени със сензор и звуков сигнал при напълване на колектора. Всеки от моделите е в две разновидности: LD -позволяващ само ниско изпразване на колектора и HD – за високо изпразване на колектора в ремарке.

G23_G26_techinfo


GZD 15 HD/LD

Кубота GZD 15 са хибридни косачки предназначени както за любители така и за професионалисти, като съчетават маневреност и здравина.Важна особеност при тези косачки е системата за въртене на място, която позволява косачката да се върти на 360 градуса и успешно да коси около цветни лехи, дървета и храсти. Косачката включва система за задно изхвърляне на тревата Glide Cut. Със специален педал и хидравлика косилният апарат може да се повдига със 135мм. за по добро отстояние от земята. Косачката е в две модификации: LD – ниско изхвърляне на контейнера и HD – високо изхвърляне на контейнера. При високото изхвърляне има различни височини (0.9м. – 1.8м.), които позволяват разтоварване под дървета и други ограничители.

Моделът GZD 21 е също хибрид, подобен на GZD 15/HD. Основните разлики са в системата за косене Glide Cut, която при този модел е с три ножа. Двигателят е по-мощен от 21к.с. и скоростта на движение е до 15.5км./ч. Чрез педала и хидравличната система косилният апарат може да се повдига до 145мм. с цел по-голямо отстояние от земята при движение на косачката. Колекторът за трева е по-голям и побира 500 литра тревна маса. Системата за бързо почистване повишава производителността като само с една ръчка се прочиства пътя към тревния колектор дори при мокра трева.

GZD_21_techinfo


ZD 326

Моделът ZD 326 е най-мощният от моделите със завой от 0 градуса и разположение на косилния апарат под самоходната косачка. Задвижва се само от дизелов 3 цилиндров двигател с мощност 26к.с. Управлява се с две основни ръчки и педали. Косилният апарат е с широчина 1.53м. в два варианта: със странично и задно изхвърляне на тревата. Като допълнителна опция се предлага мулчиращо приспособление също с широчина 1.53м.

GZD_326_techinfo


F 1900

Моделът F 1900 е най-малкият от самоходните косачки с косилен апарат разположен отпред. Задвижва се от 3 цилиндров дизелов двигател на водно охлаждане с мощност 18к.с. Скоростта и движението напред и назад се контролират само от един педал. Косилните апарати са в два варианта: 1.22м. и 1.37м., и двата са със странично изхвърляне на тревата. Косачката може да бъде с две активни колела ( модел F 1900E) и вариант 4х4 ( модел F 1900D).

F1900_techinfo


F 3090/F 3890

Моделите самоходни косачки F 3090 и F 3890 са най-големите и най-мощните професионални самоходни косачки. Те са оборудвани с двигатели съответно от 30 и 38к.с. и дават големи възможности на косачката. В резултат на подобреното изгаряне те са екологично чисти с ниска вибрация и ниски нива на шум, както и нисък разход на гориво. Големите широки гуми дават маневреност при наклонен терен и устойчивост върху терена. Големият 61 литров резервоар позволява продължителна работа. И четирите колела са активни с автоматично включване на 4х4 в случай на нужда. Скоростта на косене се регулира с специален плъзгач. Воланът е чупещ за по-добър комфорт на оператора. Връзката между двигателя и косилния апарат е със здрав силоотводен вал. Косилният апарат е изработен от здрава стомана и устойчив на големи натоварвания. Дълбочината му е 5.5 инча за да поеме и много високата трева. Косилният апарат може да бъде със задно или странично изхвърляне, като ширината му може да бъде от 60 инча или 72 инча. Косилният апарат лесно се повдига на 90 градуса за почистване и ремонт. Косачката е снабдена със LED цифров панел даващ основната информация за скорост, наличие на гориво, температура на водата и брояч на часовете. Специалният колектор за трева е разработен за този модел и включва издухващ вентилатор задвижван хидравлично. Капацитетът е 850 литра. Като опция е предвидена и стъклена кабина с отопление за студено време. Само за моделът F 3890 е предвиден, като възможност косилен апарат със ширина на косене 100 инча съставен от пет двадесет и една инчови косилни апарата.

F3090_techinfo

Сподели