RTV

Многофункционални превозни средства RTV

Мултифункционалните превозни средства на японската марка Кубота набират все по-голяма популярност. Серията RTV е представена от четири основни модела в няколко модификации с различна мощност, цвят, габарити и обем на товарния отсег. Тяхното приложение е най-разнообразно: транспорт и превоз на малки товари, работа в ферми, градински центрове, хотелски комплекси, логистични центрове, аерогари, ловни стопанства, голф игрища, офроуд забавления.
 

Най-малкият и компактен представител на серията RTV.Едноцилиндров бензинов SUBARU двигател с мощност 15,5 конски сили и обем 404 куб.м. Безстепенната вариаторна трансмисия осигурява плавен и равномерен ход на RTV 400 и позволява бързо развиване на максимална скорост от 40 км.ч. Товарният отсек – 400 кг. позволява бързото транспортиране на тежки товари. Предлага се в две модификации: RTV 400 G – в оранжев цвят и RTV 400 R – в камуфлажен цвят.

RTV400_techinfo

RTV 500 е също с мощност 16к.с. но със двуцилиндров бензинов двигател с по-голям обем от 456 куб. см. Трансмисията е хидравлична VHT PLUS. Теглото на машината е по голямо – 615кг. Предлага се също в два цвята оранжев (RTV 500 G) и камуфлажен (RTV 500 R).

RTV500_techinfo


RTVX 900

Дори когато теглите тежък товар, мощният двигател от 21.0 конски сили и стандартната 4WD система с блокаж на диференциала гарантира отлични способности и при най-екстремни условия. За разлика от своите конкуренти KUBOTA не използва ремъчни предавки. С революционната Variable Hydro трансмисия (VHT) се осигурява максимален комфорт за оператора, изключително ускорение, оптимално сцепление на всякакъв терен и напълно безопасно изкачване и спускане по наклони. Двигателят е Кубота три цилиндров дизелов, с водно охлаждане. Стоманената рамка на машината е много здрава и е проектирана да издържи много години при тежки натоварвания и труден терен. Скоростите са две напред и една назад. Високото отстояние от земята позволява движение по неравен терен. Предвидени са особено здрави протектори отдолу за да предпазят двигателя и трансмисията. Като опция се предлага кабина и редица екстри. В зависимост от цвета се предлага модел RTVX 900 TW в оранжев и RTVX 900 TR в камофлажен.

RTVX900_techinfo


RTV 1140

Най-мощният представител на гамата е RTV 1140. Неговият двигател е с мощност от 25,2 конски сили което му позволява да поеме товар от 800 килограма както и двойната му кабина предназначена за превозването и на пътници. Допълнително към него може да се монтира кабина, роторен снегорин, четка за почистване и др.

Изключително компактни и маневрени цялата гама RTV на Kubota са добри помощници във всяка една сфера и отрасъл.
Сподели